Dansk Datalogi Dyst (kort: DDD) er en stribe af træningslejre og udtagelseskonkurrencer som ender med udtagelsen af det hold som skal repræsentere Danmark ved den prestigefyldte datalogi-olympiade, The International Olympiad in Informatics (kort: IOI), hvor gymnasielever fra over 85 lande konkurrerer med hinanden.

De indledende konkurrencer er delt i to dele - Dyst 1 og Dyst 2.

Dyst 1 er en Multi Choice-konkurrence som foregår online. Deltagerne har 45 minutter til at løse 20 små opgaver. Her gælder det om at tænke hurtigt, logisk og kreativt. Eleverne kan deltage når det passer dem, men kun én gang.

De ca. 50 bedste elever fra Dyst 1 bliver inviteret til en træningsweekend, hvor de lærer basal programmering og bliver introduceret til datalogiske metoder. Det får de brug for i Dyst 2.

Dyst 2 består af 3-5 opgaver som deltagerne har en uge til at løse. Her kræver opgaverne at deltagerne først tænker sig grundigt om, og derefter skriver små programmer som løser opgaverne.

De ca. 25 bedste elever fra Dyst 2 bliver kåret som vindere af DDD. Vinderne bliver inviteret til en række camps, hvor de får mulighed for at blive udfordret og dygtiggøre sig inden for datalogi. Desuden får de mulighed for at kvalificere sig til at stille op for Danmark i de store internationale konkurrencer: The Nordic Olympiad in Informatics = NOI, The Baltic Olympiad in Informatics = BOI og The International Olympiad in Informatics = IOI.

NOI 2020 foregår online, BOI 2020 foregår i Letland, og IOI 2020 foregår i Singapore.

 

 

 

 

Billeder fra træningslejrene

Den 31. internationale Datalogi-OL afholdtes i 2019 i Aserbajdsjan.
Konkurrencen er lukket for tilmelding for i år.
Tilmelding til DDD 2020 starter snart

Dansk Datalogi-Dyst arrangeres af:
Jørgen Nielsen, Anders Roy og Knud Fjeldsted

 

Til forsiden